Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Forsikring » Markedsandeler forsikring: Små selskap vokser mest!

Markedsandeler forsikring: Små selskap vokser mest!

Nordmenn kjøper forsikring for 47 milliarder(!) kroner årlig. Ny statistikk fra FNO viser at de små forsikringsselskapene stadig vokser seg større. Dermed fortsetter trenden slik den har vært de seneste årene.

I 2010 hadde de små forsikringsselskapene samlet en markedsandel på 18 prosent, i sommer passerte denne andelen 23 prosent. Det vil si at de små forsikringsselskapene samlet sett har vokst med over 2,3 milliarder kroner de siste to årene. Det er mange forsikringskunder det!

Forsikringsselskapene kjemper daglig en kamp for å få nye kunder, og ikke minst å beholde sine gamle. I 2006 kontrollerte de fire største forsikringsselskapene i Norge hele 92 prosent av markedet, mens de i dag kun har kontroll over 77 prosent av markedet.

Lavpris vinner
I Norge omfavnes lavpris-konsepter av befolkningen, dette har vi gode eksempler på . Alt fra flyselskapet Norwegian til billigmat-kjeden Rema 1000 har blitt store suksesser.

Fokus på effektivitet og kostnader er vinneroppskriften for slike konsept, dette er noe de små forsikringsselskap også har fokus på.

– Før var forsikringsbransjen preget av å ha store flotte kontorbygg med hundrevis, kanskje tusenvis av ansatte. Desto flere selgere man hadde, desto mer forsikring kunne man selge. Men å drifte slike organisasjoner var dyrt. I dag foregår konkurransen om privatkundene hovedsakelig på internett, forklarer daglig leder i Nemi Nordvest, Svein M. Bortne og fortsetter:

– Og det er nettopp det som gjør dagens konkurransebilde interessant. Et lite selskap som Nemi Nordvest er fullt ut i stand til konkurrere med de største forsikringsselskapene i  Norge på slike premisser. I dag handler det om hvem som klarer å lage den mest brukervennlige internettportalen, i kombinasjon med støttetjenester til de besøkende i form av live-chatt og rask kundeservice. Dette er noe vi fikser like enkelt som de største aktørene på markedet avslutter han.
Foto: Nemi Nordvest 
Kilde: FNO

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164