Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Teknologi » Surfer etter forsikring med smarttelefon og nettbrett

Surfer etter forsikring med smarttelefon og nettbrett

Vi opplever for tiden en eksplosiv vekst i antall besøkende som bruker smartelefon, iPad, Galaxy Tab eller andre mobile enheter. Det startet så smått i fjor og har økt i et ENORMT tempo siden den gang!

Antall besøkende som bruker smarttelefon eller nettbrett er enorm. Foto: CC via Flickr, sidduz.

Hittil i september utgjør mobile enheter over 20 prosent av all trafikk til våre nettsider. Veksten har vært helt enorm og ser ut til å fortsette fremover, pilen peker i alle fall i retningen opp-opp-opp. Dette står i stor kontrast til de skarve 2 prosentene som benyttet mobile enheter når de besøkte oss for kun 1 år siden.

Et bilde sier mer enn 1000 ord sies det, derfor har vi laget en graf som viser utviklingen:

Grafen viser prosentvis andel besøkende på www.neminordvest.no som benytter seg av mobile enheter som iPhone, iPad og Galaxy tab. Foto: Nemi Nordvest

Apple er fortsatt konge på haugen
Helt siden vi startet målingene har Apple vært enerådende med sine produkter, og de er fortsatt enerådende på håndholdte enheter. De mobile enhetene iPad og iPhone fra Apple har alene stått for 74 prosent av trafikken.

Vi merker imidlertid at trenden er synkende. Så sent som i mai i år stod Apple-produktene for 85 prosent av mobiltrafikken.

Samsung er på vei oppover og Galaxy S ll står så langt denne måneden for ca. 8 prosent av mobiltrafikken. Samlet sett utgjør samtlige Samsung-produkter 12 prosent av mobiltrafikken.

Tilpasset for mobilbrukere
At 1 av 5 som besøker vår nettsider benytter seg av en smarttelefon eller lignende er noe vi må ta på alvor. Som en direkte konsekvens av dette har vi oppdatert alle våre produktsider til HTML5 format som er mobilvennlig på tvers av produsenter og operativsystemer. Vi har også oppdatert bloggen med nytt design og til en mobilvennlig versjon, samt at vi følger utviklingen innen håndholdt surfing nøye fremover.

For noen måneder siden hadde vi tro på at utviklingen skulle flate ut rundt 20-30 prosent, men fremdeles ser det ut til at vekstkurven forholder seg like bratt som før, kanskje kommer vi opp i 40-50 prosent før kurven flater ut, ikke vet vi. Hva tror du?

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164