Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Forsikring » Er du klar for årets første høst-storm?

Er du klar for årets første høst-storm?

Yr.no melder at det i morgen ettermiddag kan blåse full storm 25 på kysten av Midt-Norge. Har du sørget for at alle eiendelene dine er sikret forsvarlig?

En seilbåt havnet på land i Molde som følge av uværet i romjulen 2011. Foto: Joakim Hagen

Det er mye å huske på før det blåser opp til storm. Alt som har vært brukt til sommerlige aktiviteter kan lett skade andres biler, eiendom eller personer om det ikke er forsvarlig sikret.

En usikret trampoline kan for eksempel lett fly avgårde og gjøre stor skade når den treffer noe.

De aller fleste har fortsatt en del av sine sommer-ting stående ute, som f.eks. hagemøbler, parasoller osv. Dette er viktig at man sikrer forsvarlig, eller stuer bort i en bod/garasje.

Vi anbefaler at du tar en runde rundt huset ditt, og sikrer de eiendelene som lett kan blåse avgårde.

Risikerer mindre i forsikringsutbetaling
Det er du som kunde som er ansvarlig for å sikre dine egne eiendeler. Du kan risikere å få avkorting (mindre utbetalt erstatning) hvis forsikringsselskapet mener du har opptrådt uaktsomt.

Det er for eksempel ikke forsvarlig å la trampolinen stå usikret i hagen, når det flere dager i forveien har blitt varslet full storm…

Har du skikkelig fortøyning på båten?
Riktig fortøyning er viktig for å sikre både båt og ikke minst nattesøvnen. I tillegg krever forsikringsselskapene i sine sikkerhetsforskrifter at båten skal være forsvalig fortøyet, og at det føres tilsyn med både båt og fortøyninger.

Vi anbefaler derfor at du i tillegg til å sikre ting på eiendommen din, tar en tur innom båten din og ser til at alt er klart for årets første høst-storm.

 

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164