Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Forsikring » Video: Bulker bilen og stikker fra stedet

Video: Bulker bilen og stikker fra stedet

I går hadde jeg lunchmøte med et par kolleger fra Nemi. Vi fikk raskt underholdning i form av en dame som helt tydelig hadde problemer med å lukeparkere.

Damen går på et tidspunkt ut av bilen, men ikke for å se om hun har skadet bilen foran, men for å se hvor langt det er til bilen bak, det er da jeg starter å filme – hun er på ingen måte ferdig med å bulke bilen foran.
Når hun til slutt gir opp forsøket på å lukeparkere, kjører hun avgårde. Hun har da vært borti bilen tre ganger(!), men legger ikke igjen lapp.

Bonus og egenandel I de tilfellene hvor noen bulker bilen din, og du ikke vet hvem det er som har gjort det, er det du som får svi.
I tillegg til at bilen din er bulket, må du altså også ta den økonomiske støyten i form av bonustap og egenandel.
– Det er kun i de tilfellene hvor skadene er så omfattende at det vil være aktuelt å bruke forsikringen at man mister bonus. Men selv en liten bulk kan bli dyr sier Svein M. Bortne, daglig leder i Nemi Nordvest og fortsetter:
– Mange nye biler er utstyrt med ryggesensorer, kamera og annet teknisk utstyr. I tillegg er det allment kjent at det er dyrt å reparere en bilskade. En liten skade kan fort koste mer enn 10.000 å reparere, avslutter han.
Så lenge motparten ikke er kjent, er det uansett du som sitter igjen med regningen.
De fleste stikker I 2008 gjennomførte Gjensidige en undersøkelse blant 2.000 nordmenn, der svarte 53 prosent at de hadde opplevd å få skader på bilen mens den stod parkert.
8 av 10 sjåfører som bulker biler på parkeringsplasser stikker fra stedet uten å legge igjen beskjed med kontaktinformasjon.
Svenskene får dekket slike skader I Sverige innførte de i 1994 etter pålegg fra myndighetene en ordning hvor parkeringsskader hvor skadevolder var ukjent, ble håndtert av et eget organ – Trafikförsäkringsföreningen.
Så lenge skaden blir politianmeldt dekker Trafikförsäkringsföreningen skaden mot at du betaler en liten egenandel som for øyeblikket er på 2.200 Svenske kroner.
Det er imidlertid lite sannsynlig at vi i Norge kommer til å innføre en tilsvarende løsning. Det er et økende problem med arrangerte bilulykker i Norge som svindelform.
Hadde vi innført en tilsvarende ordning, ville det vært nærmest «fritt frem» for svindlerene. En så lenge må vi altså betale slike skader selv. Dessverre.
Foto og video: Nemi Nordvest

Kommentarer
Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver.

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164