Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Forsikring » Skuddår skaper trøbbel for Nemi Forsikring

Skuddår skaper trøbbel for Nemi Forsikring

Heldigvis er det bare skuddår hver fjerde år, men det hjelper Nemi Forsikring lite i dag. Skuddårsdagen har ført til store problemer for vår forsikringskalkulator.

image

Rundt årtusenskiftet var det mye snakk om at datasystemene ikke ville takle overgangen til det nye årtusen, og at verdens undergang var nær. Historien viste at profetiene om fullstendig kaos var sterkt overdrevet.

Men det er ikke bare tusenårsskifte som kan skape trøbbel for IT-systemer, det kan nemlig også skuddårsdagen. Nemi Forsikring har i dag blitt rammet av dette, noe som har resultert i at vår priskalkulator på nett, ikke fungerer optimalt.

Feilmeldingen som våre interne systemer viser, tyder på at det er datoproblemer som lager krøll for våre kunder.

Problemene rammer også finansportalen.no
Finansportalen er en tjeneste fra Forbrukerrådet som blant annet lar det sammenligne priser på forsikring mellom flere forskjellige selskap.

Når kunder beregner pris via finansportalen i dag, får de bare opp melding om teknisk feil hos både Nemi og KLP.

image

Begge selskap er rammet av samme feil siden kodene i programmene som benyttes er nesten identisk.

Årets største datotabbe
Problemene løses av seg selv i morgen, men IT-avdeling er lite lysten på at samme tabbe skal skje igjen neste skuddår. De er allerede godt i gang med å finne en løsning på problemet.

Feilen rammer imidlertid ikke alle produkter, det gjelder spesielt husforsikring og innboforsikring så langt vi kan se. Andre produkter skal fungere som normalt i vår priskalkulator.

Som følge av feilen har vi nominert oss selv som kandidat til prisen for årets største #datotabbe – i godt selskap med KLP 😉

Foto: Skjermdump

Kommentarer
Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver.

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164

Kommentarer (3)