Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Økonomi » Spar penger på smarte innkjøp

Spar penger på smarte innkjøp

Vi startet det nye året med en artikkelserie om hvordan man skal forbedre privatøkonomien sin. I dag handler det om å handle smart – Vi viser deg hvordan du kan spare tusenvis på innkjøpene dine!

Rema 1000 lanserer sin middagsplanlegger i disse dager. Et smart verktøy for alle familier. Foto: SkjermdumpIkke ideelt å være sulten i butikken
Du er sulten, sliten og stresser på vei hjem fra jobb. Du vet at du skal rekke barnehagen før den stenger, men først må du innom butikken for å handle dagens middag. Å være sulten og stresset når du står i butikken er ingen ideell situasjon for lommeboken din…

Les også: Få orden på økonomien din – Lag budsjett (gratis nedlasting)

For en familie på 4-5 personer vil det være mye å spare på å endre innkjøpsrutinene sine. Faktisk kan man spare så mye som 1500-2000 kroner i måneden på kun å gjøre innkjøp én gang i uken. I tillegg bør man kombinerer dette med å være selektiv på hvilke produktene man velger.

Det starter med middag
Den «tyngste» jobben når man skal planlegge ukehandel, er å finne ut hva man skal ha til middag hver enkelt dag. Heldigvis har dette blitt en del lettere ettersom dagligvarekjedene har latt det gå sport i å gi middagtips til kundene sine.

I disse dager lanserer Rema 1000 sin middagsplanlegger med slagordet «middag til familien for under hundrelappen». Det lanseres også egen App til iPhone og Android i løpet av januar.

Vi anbefaler absolutt at du tar en titt på nettsidene til Rema 1000 hvis du føler deg fantasiløs når det kommer til middagplanlegging – de er virkelig pene og intuitive.

I tillegg har både Coop Mega, Matprat og Tine sine egne applikasjoner til smarttelefoner som kan gi deg ny inspirasjon i matveien.

Kjøp butikkjedens egen merkevare
De fleste butikkjeder har egne merkevarer. Du har sikkert sett dem; First Price, Landlord, Euroshopper osv.

Butikkjeder har egne, billige merkevarer med (stort sett) god kvalitet. Foto: Skjermdump

Undersøkelser viser at butikkjedens egne merkevarer kan være inntil 45 prosent billigere(!) enn tilsvarende «originalprodukt». Ofte er det samme produsent som lager både billigproduktet og originalen, noe som betyr at kvaliteten på billigproduktene holder et akseptabelt nivå. Det blir tydelig i en kommentar på DinSide.no:

Jeg er pølsemaker, og jeg lager Gilde-pølser, men jeg lager Slakterens og Coops pølser også. Om du tror at det er så store kvalitetsforskjeller, tar du feil. Det eneste forskjellen er smaken, krydder er hele forskjellen.Om du kjøper Bamas tomater eller First Price-tomater kommer de i mange tillfeller fra samme sted. Syltetøyet fra First Price kommer fra Nora eller Lerum, det er samme sukkerinnhold i begge, men smaken er forskjellig.Phillips lager også First Price-lyspærer, men er folk så dumme at de tror at Phillips er kvalitet men ikke First Price?

Produktspekteret av butikkjedenes egne merkevarer har økt betraktelig de siste årene, du får nå alt fra kaffe til torskefilet i billigvarianter. Ta en titt på prisforskjellen i hyllekanten neste gang du er i butikken, så forstår du nok raskt at det kan være mye penger å spare på å velge billigvarianten.

Når du skal sjekke pris er det viktig at du ser på kg pris. Dette fordi mange av butikkjedens produkter ofte har mer innhold enn tilsvarende «originalprodukt».

Kjøp i den billigste butikken
Selv om dagligvarebransjen er preget av hard konkurranse, er det ganske mye å spare på å handle i den billigste butikken. VGs splitter nye matbørs, avslørte i høst at det er flere tusen kroners forskjell på å handle på den dyreste og billigste butikken.

Kiwi og Rema kniver om å være billigst, og overvåker hverandres priser konstant. Handlekurven din vil derfor koste omtrent det samme, uavhengig av hvilke av de to du velger. Dermed koker valget ned til hvilke butikkjede som gir deg kortest vei av de to.

Rimi handleliste til iPhone fungerer bra

Lag handleliste – og følg den!
Før du skal på butikken og handle inn varer for en hel uke, er det viktig at du har en fullstendig handleliste.

Noen sverger til penn og papir, andre til nye digitale versjoner som er tilgjengelig på smarttelefonen. Vi har prøvd flere forskjellige iPhone apps – men for oss utpekes det ingen klare vinnere.

Rimi sin handleliste fungerer helt greit, og kan selvfølgelig brukes om man handler i en Rema 1000 eller Kiwi også. (sorry Rimi…). Produktspekteret som finnes i Rimi sin iPhone app er imponerende.

Hovedpoenget med å lage en fullstendig handleliste hjemme, er at du følger listen slavisk når du står i butikken.

Styr unna små spontane «må bare ha» innfall når du er i butikken. Slike innfall er som lavkarbo-diett for lommeboken din. Altså ikke å anbefale!

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver.

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164