Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Bank » En god dag for deg som bank- og forsikringskunde!

En god dag for deg som bank- og forsikringskunde!

Foto: benjaminasmith - CC via Flickr.Sist høst skrev vi innlegget “Greit at vi låser deg inn i et fordelsprogram?”, et innlegg som var sterkt kritisk til bankenes fordelsprogram. Nå har Finanstilsynet endelig(!) satt en stopper for såkalt kryssalg av bank- og finansprodukt – Hurra!

Bank og forsikringsselskaper ønsker å få deg til å kjøpe flest mulig produkt og tjenester hos dem slik at de tjener mest mulig på deg. Derfor må selskapene lage økonomiske incentiver som gjør at du velger å kjøpe flere produkter hos samme leverandør. De liker å kalle det…(trommevirvel): Fordelsprogram!

Siden bankene ikke får lov å knytte bank- og forsikringsprodukter sammen i et gjensidig avhengighetsforhold til hverandre lengre, vil du kunne spare betydelige summer i året på å skifte forsikringsleverandør.

Du slipper nå nemlig å få trusselbrev *host…hark…pffføyt…informasjonsbrev fra banken om at boliglånsrenten stiger X prosent hvis du fullfører byttet til et annet forsikringsselskap.

Prisipiell beslutning
Finanstilsynet har sett nærmere på DnB NORs markedsføring og produktpakker og kommet frem til at bindingene mellom bank- og forsikringsproduktene ikke er lov og at praksisen må opphøre innen 15 august.

DnB NORs helkundekonsept krever at kunden for å få boliglån, blant annet må ha lønnskonto i banken. Dette er tjenester hvor det etter Finanstilsynets vurdering til en viss grad kan anses å foreligge en tilknytning mellom tjenestene. Finanstilsynet kan imidlertid ikke se at et helkundekonsept som forutsetter at kunden må ha verdipapirfond og forsikringstjenester i samme konsern, kan begrunnes i at tjenestene er tilknyttet hverandre. Les hele brevet fra Finanstilsynet til DnB NOR.

Siden beslutningen er prinsipiell vil den også få konsekvenser for andre aktører som opererer på samme måte som DnB NOR, og det er en del av dem…vi gleder oss over denne nyheten, gjør du?

Liker du det vi skriver? Følg oss på Facebook, eller Twitter.

Kilde: Finanstilsynet
Foto: benjaminasmith – CC via Flickr.

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164