Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Forsikring » Bilforsikring: 6 tips og triks til rimeligere bilforsikring!

Bilforsikring: 6 tips og triks til rimeligere bilforsikring!

Bilforsikring er den forsikringen som kunder oftest undersøker og sammenligner pris på. Vi gir deg de beste tipsene som gjør at du kan spare tusenvis på din bilforsikring.

bilforsikring

1: Sjekk bilforsikringspriser hos forskjellige selskap

De fleste selskapene har i dag nettkalkulatorer hvor du kan sjekke prisen på bilforsikring selv i løpet av få minutter. Du kan også benytte deg av finansportalen.no, en tjeneste som sammenlinger priser på bilforsikring hos flere forsikringsselskaper samtidig.

Vi har imidlertid avdekket flere svakheter i finansportalens tjeneste som gir feil pris til kundene, ha disse i bakhodet hvis du benytter tjenesten.

Å bytte forsikringsselskap er den metoden som sansynligvis sparer deg for mest penger på bilforsikring.

Har du lyst å sjekke pris hos oss kan du trykke på banneren under. Ja, vi fikk plass til egenreklame på bloggen vår – Fy fy! :)

Nemi Bilforsikring - testvinner

2: Ikke betal for kilometer du ikke kjører!

Jeg har mange ganger opplevd at folk “sparer” på årlig kjørelengde på bilforsikringen – helt unødvendig.

Når du setter opp bilforsikringen er det viktig å være nøye, det flere hundre kroner i forskjell på 8.000 og 12.000 km. i årlig kjørelengde. Har du to eller flere biler er det mye penger å spare på å velge riktig kjørelengde.

Vær imidlertid oppmerksom på at dersom du kjører f.eks 8.100 km. pr. år, så holder det ikke med 8.000 – da må du ta neste trinn selskapet tilbyr, eksempelvis 10 eller 12.000.

3: Har du behov for full kasko eller er det nok med delskasko?

Hvor gammel er bilen din? Er det rett å “skjemme” seg bort med full kasko på en bil som kun er verdt femti tusen?

Det å velge riktig forsikringsdekning er også svært avgjørende for om bilforsikringen din blir dyr eller billig, og det er ikke alltid det er nødvendig å ha “multi-superduper-bilforsikring”… i mange tilfeller er det ikke nødvendig med annet enn delkasko eller kun ansvar.

Har du lån med pant i bilen, kreves det full kasko. Maksimal egenandel du da kan ha er 6.000 kroner.

Kjøp forsikring etter behov, ikke etter hva en ivrig forsikringsselger prøver å pushe på deg av ekstradekninger. Standarddekning (full kasko) vil for de aller fleste være mer enn nok hvis det først er behov for full kasko.

bonus4: Har du fått riktig bonus på bilforsikringen?

Å ha riktig bonus på bilforsikringen er svært viktig, her kan det være mye penger å spare bare man kan triksene. Vi gir dem til deg.

Skift bonus mellom kjøretøy
Har du to eller flere biler? Skift bonus innbyrdes mellom kjøretøyene slik at du kommer best mulig ut. Tommelfingerregelen er at du alltid skal ha høyest bonus på det kjøretøyet som er dyrest å forsikre.

Dessverre er det ikke alle forsikringsselgere som er like flink på å ordne dette når du kjøper deg bil nr. 2. Det kan derfor være tilfelle at du ved å bytte bonus mellom kjøretøyene kan spare deg flere hundre kroner i året og i ekstreme tilfeller flere tusen. Bytt bytt bytt!

Føste gang du skal kjøpe bilforsikring?  
Under normale omstendigheter skal du starte på 20 prosent “startbonus” hvis du ikke har forsikret kjøretøy før.

Men det finnes en måte å få en finere start på bilforsikringskarriæren. Har du disponert firmabil og kjørt skadefritt noen år? Du kan da få inntil 50 prosent startbonus – noe som vil spare deg for flere tusen kroner i året. For at du skal kunne benytte denne muligheten må arbeidsgiver skrive en bekreftelse på at du har kjørt skadefritt.

For mer informasjon om bonus på bilforsikring, les vår artikkel: Slik fungerer bonussystemet hos forsikringsselskapene!

Vær smart når du skifter forsikringsselskap på bilforsikringen!
Tidspunkt og timing er viktig når du skal skife forsikringsselskap, spesielt når det gjelder bilforsikring.

Du rykker opp på bonusstigen for hvert år du kjører skadefritt. Bilforsikringen går fra å ha 50 til 60 prosent bonus, og årsprisen synker i takt med at du er flink sjåfør over tid.

Når du skifter forsikringsselskap, utveksles bonusinformasjon mellom selskapene, og her ligger nøkkelen for den smarte.

Har du kjørt skadefritt i 6 mnd. og bytter forsikringsselskap, vil du etter forsikringsselskapenes regler få opprykk til nytt bonustrinn ved bytte av selskap.

5: Dropp fører- og passasjerulykkesforsikringen

Fører- og passasjerulykke. Bladet MotorDette er en forsikring som de fleste forsikringsselskap tjener mye penger på at du tar med av gammel vane, men du trenger den egentlig ikke.

Det er en ulykkesforsikring som er vanlig å ha med, men som du enkelt kan unnlate. Årsaken er at ved personskade vil ansvarsforsikringen dekke utgifter og økonomisk tap, også for fører og passasjerer i den bilen som eventuelt er ansvarlig for skaden.

Bladet Motor testet forsikringsselskapene på kunnskap om fører- og passasjerulykke, det gikk ikke så bra for bransjen… Les hele artikkelen vår: Skuffende faglig nivå i forsikringsbransjen!

6: Leiebilforsikringen – trenger du den egentlig?

Å ha leiebilforsikring er sikkert kjekt det, men er behovet egentlig tilstede? Hos de flest selskap kan du velge å utelate denne delen av forsikringen.

Leiebildekning koster typisk 500-1000 kroner i året, alt etter selskap, bil osv. Vurder derfor nøye om dette er noe du har behov for.

For hvert år du ikke har leiebilforsikring sparer du sikkert opp nok penger til å leie deg en bil selv den dagen skaden skjer. Har du 75 prosent bonus, har du eksempelvis kjørt 10-15 år skadefritt. Det betyr at du minimum kunne spart deg 5.000 kroner i periden ved å utelate denne delen av bilforsikringen.

Spørsmål og fakta når du skal vurdere leiebilforsikring:

  • Hvor ofre kræsjer du egentlig?
  • En bilskade repareres i snitt på 16 dager.
  • Finnes det offentlig transportmidler, venner og kjente, evt. kollegaer mm. du kan spørre om hjelp de få dagene det er snakk om?

Liker du det vi skriver? Følg oss på Facebook, eller Twitter.

Foto: o5com via CC-lisens, Flickr. Forside av Motor.

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164