Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Forsikring » Nemi Forsikring – Testvinner på bilforsikring igjen!

Nemi Forsikring – Testvinner på bilforsikring igjen!

Denne gang er det Aftenposten som har laget en pristest på bilforsikring. De har testet hvordan prisen varierer i de fem største byene i Norge, og det er store forskjeller.

Nemi Forsikring kommer best ut i tre av fem byer, og på andreplass i de to siste byene. Et glimrende resultat som vi er god fornøyd med, vi kan derfor erklærer oss som testvinner igjen!

Les også: Nemi Forsikring har ikke samlerabatt – Her er grunnen!

Testen er gjort for å finne ut hvor store forskjeller det er i premie på bilforsikring i de forskjellige landsdelene. Det burde være kjent for de fleste at prisene på forsikring varierer til dels ganske mye fra kommune til kommune.

Selv om testens egentlige formål ikke er så interessant og nyskapende, tar journalisten opp et punkt vi synes er interessant.

Aftenposten presiserer at testen er gjort uten samlerabatt, dette er gjort fordi det blir enklere å sammenligne pris. Hvorfor er det ikke slik bestandig? Uten samlerabatt blir det enklere for deg som forbruker å sammenligne pris på forsikring.

Hva om alle gjorde som oss?
I dag opererer selskapene med forskjellige samlerabatter, fordelsprogrammer og forsikringsvilkår. Dette bidrar til å komplisere arbeidet for deg som kunde med å sammenligne “epler med epler”.

Les også: Finansportalen.no med prissammenligning på forsikring

Hvis alle selskap hadde fjernet sine samlerabatter, hadde jobben med å sammenlige pris på forsikring blitt betraktelig enklere for deg.

Enn så lenge er Nemi Forsikring og KLP alene på markedet med å ikke ha samlerabatt, og vi har ingen tro på at andre forsikringsselskap “plutselig” finner ut at de har lyst å fjerne rabattsystemene sine, hverken nå eller i fremtiden. 

Vi vet at det ikke blir så lenge til sammenligning av pris på forsikring blir enklere for deg som forbruker. En ny tjeneste blir snart lansert på Finansportalen. Den lar deg gjøre en prissammenligning på forsikring i tillegg til at den gir deg en enkel og god oversikt over forsikringsselskapenes forskjellige vilkår.

Nemi Forsikring er et av tre selskap som blir med fra starten. De andre selskapene som skal være med fra begynnelsen, er Frende og Codan. De største forsikringsselskapene lar vente på seg, men skal angivelig være klar i løpet av høsten/vinteren.

Slik er de forskjellige rabattordningene hos forsikringsselskapene i Norge:

If: Opptil 20 % samlerabatt.
Codan: 10 % ved tre forsikringer.
NBBL: 10 % ved tre forsikringer, 3 % bonus på bil/villa og 1 % på innbo ved aktivisert medlemskort.
Sparebank1: Opptil 20 % samlerabatt (minst tre forsikringer).
Terra Forsikring: 10 % rabatt til helkunder (minst tre forsikringer). Alarm gir 5 % rabatt på kasko og delkasko.
Gjensidige: Samlerabatt opptil 18 % ved tre forsikringer: 10 % ved ett, 14 % ved to og 18 % ved tre hovedprodukter. 5 % internettrabatt. Pris i tabell er med 5 % rabatt for antiskrens og 20 % for alle brukere over 23 år.
Storebrand: Rabatt gis hvis du 1) har tre eller flere forsikringer, 2 må være hovedprodukt, 2) har installert skadereduserende utstyr, eller 3) er ansatt i en bedrift med fordelsavtale hos Storebrand e.l. Egenandelen reduseres med kr 4.000 hvis FG -godkjent alarm var i drift ved tyveri.
DnB NOR: 5 % samlerabatt ved tre forsikringer, 10 % samlerabatt ved fire forsikringer, 15 % samlerabatt ved fem forsikringer.
Tryg: 12-17 % ved tre forsikringer.
Frende: 17 % ved fem forsikringer.
KLP Forsikring: Nei
Nemi Forsikring: Nei

Liker du det vi skriver? Følg oss på Facebook, eller Twitter.

Kilde: Dine Penger, Aftenposten
Foto: Mr Wabu – CC-lisens via Flickr og
faksmile fra Aftenposten.

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164