Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Bank » Trojanske hester brukt mot norske bankkunder

Trojanske hester brukt mot norske bankkunder

Bankene har avdekket svindelforsøk mot norske nettbankkunder. Svindelforsøkene er gjort ved hjelp av såkalte trojanske hester som har installert seg på kundene sine PCer.

imageTilsvarende kriminalitet er kjent fra andre europeiske land, men norske kunder har så langt vært skånet for denne type kriminalitet.

– Et titalls betalinger er forsøkt gjennomført, men bankene har stoppet de fleste, sier Knut Kvalheim, daglig leder i Bankenes Standardiseringskontor (BSK) i en kommentar til FNO.

Over 2000 norske PCer infisert
I skrivende stund er det over 2000 norske PCer som er infisert med trojanske hesten ved navnet SpyEye, dette holder bankene oversikt over via sine samarbeidspartnere.

Rundt 200 av de infiserte PCene har logget seg inn i nettbanken mens trojanen har vært installert, uten at dette automatisk betyr at det er gjennomført falske transaksjoner.

Så langt skal det bare være gjennomført rundt 10 betalinger, og nesten alle er stoppet av bankene. Kun et fåtall har sluppet gjennom.

Finanstilsynet, Kripos og NorCERT i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet er informert om saken.

Beskytt deg mot uønsket programvare
Den beste beskyttelsen mot uønsket programvare, virus, spyware, ormer og andre tvilsomheter er å ha installert oppdatert antivirusprogram og påslått brannmur. Oppdatert versjon av operativsystem er også viktig, da programvareleverandørene jevnlig tetter sikkerhetshull.

Mangler du nødvendig sikkerhet?
For de av dere som bruker Windows (de fleste av oss), er det kommet gratis antivirusprogram fra Microsoft. Det er derfor ingen grunn til å la være å beskytte PCen sin.

Trykk her for å laste ned og installere Microsoft Security Essentials(Gratis)

Med Microsoft Security Essentials får du konstant beskyttelse for hjemme-PCen mot virus, spionprogram og annen skadelig programvare.

Microsoft Security Essentials er en gratis så lenge du kjører lovlig versjon av Windows, noe vi regner med de fleste av dere gjør. Programmet er enkelt å installere, bruke og alltid oppdatert, slik at datamaskinen er beskyttet av den nyeste teknologien. Det er enkelt å se når datamaskinen er sikker — når du ser et grønt lys, er du beskyttet. Så enkelt er det!

Bruk nettvett
Den beste beskyttelsen du kan få er å la være å trykke på lenker i e-poster med avsender du ikke kjenner.

Du kan også få tvilsomme lenker via facebook, twitter, og andre sosiale medier, så det gjelder å være forsiktig. 100% garanti for å unnslippe ormer, virus og andre tvilsomheter finnes ikke, med mindre du da ikke har tenkt å ha PC uten internett…?

Har du forslag til gode programmer som beskytter mot og fjerner trojanske hester?
Hvis du har gode forslag til programmer som du ønsker å tipse oss om, fyr løs i kommentarfeltet!

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164