Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Teknologi » Bankene gjør tiltak for å hindre spredning av SpyEye

Bankene gjør tiltak for å hindre spredning av SpyEye

Vi skrev i går om den trojanske hesten SpyEye som gjør at kriminelle kan få tilgang til nettbanken din. Flere banker har nå kommet med eksempler på hvordan du skal oppdage at PCen din er infisert.

imageBåde Sparebank 1 og Nordea har laget eksempler på hvordan skjermbildet ser ut når du skal logge inn på nettbanken med en SpyEye infisert PC. Klikk på lenkene for å komme direkte til de forskjellige eksempelsidene.

Begge bankene advarer mot at den falske innlogginssiden kjennetegnes av at det er lagt til to nye felt, Engangskode og Personlig passord.

Nordea har sammen med CSIS laget et gratis-verktøy som kan identifisere om en datamaskin er infisert av trojaneren SpyEye – gå til deres nettside for å lese mer.

Anbefaler å reinstallere maskinen
Sparebank1 har lagt en lenke til programvare fra Norman som skal hjelpe med å oppdage og fjerne trojanen, men samtidig informerer de “Skal du være helt sikker må du reinstallere maskinen på nytt”. Dette er vi enig i.

Både Sparebank1 og Nordea informerer om at du IKKE må logge inn på nettbanken så lenge PCen din er infisert med SpyEye, noe som betyr at du må sjekke PCen din før neste innlogging…

Har du sjekket din PC?
imageArtikkelforfatter har sjekket sin PC, og det smilet er det ikke vanskelig å ta feil av?

Her synes vi bankene har gjort en god jobb med å informere kundene sine, så gjelder det å sørge for at kundene ikke “overser” meldingene fra bankene når de skal logge inn.

Sjekk PCen din nå, det er vårt råd!

Artikkelforfatter brukte Nordea sitt verktøy. Med installering og kontroll gikk det ca. 1 minutt, fort gjort! 

Foto: Skjermdumper

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164