Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Bank » Mareritt for norske huskjøpere i Spania!

Mareritt for norske huskjøpere i Spania!

Spanske huskjøpere - forsikringUtbyggere uten forsikring og bankgaranti har ødelagt feriedrømmen for mange utlendinger i Spania. Dette melder spaniaavisen.no sammen med nyheten om at det er opprettet en støtteforening for forsmådde huskjøperene som har fått drømmen sin knust.

23 prosent av alle utbyggere gikk konkurs i Spania i 2008 og 2009, et svimlende tall som har lagt mang en drøm brakk. Totalt er det snakk om 170.000 selskap som verken klarte å betjene gjelden sin, eller fullføre prosjektene som var påbegynt.

Spansk lov krever at utbyggeren tegner forsikring som kommer til utbetaling hvis prosjektet ikke fullføres i henhold til kontrakt. Problemet for mange huskjøpere er at denne forsikringen er det svært få som har tegnet, og eneste håp for huseiere er å gå til sak mot sin egen meglers advokat, og se om det var unnlatt å sjekke om forsikringen hos utbygger var i orden når prosjektet ble startet.

Går bankene i Spania på en ny smell?
Det spanske boligmarkedet er svært usikkert mht. prisutvikling, og holdes kunstig i ånde av den europeiske sentralbanken (ECB) gjennom sin støtte til enkeltbanker i Spania. De spanske bankene har nå nemlig gått tilbake til sin lempfeldige praksis om å tilby 100 prosent lån til potensielle huskjøpere. Dette er skremmende, med tanke på hva som skapte fianskrisen som sprakk i 2008.

I Spania er det bankene som som bestemmer “prisrytmen” i markedet, heter det i en artikkel fra El Mundo.

Hvordan kan bankene holde prisnivået høyt? Først og fremt ved å forbedre finansieringsordningene og ikke redusere prisene. De forsøker å få de dårligste boligene ut av markedet, og tilbyr deretter den øvrige beholdningen i små porsjoner, for å holde prisen oppe. Markedet får på denne måten inntrykk av at overfloden av boliger ikke er så stor som den i virkeligheten er.

Utviklingsminister Josè Blanco sier at boligprisene i må bli lavere, han ønsker å se boligpriser på et nivå som står i forhold til spanske lønninger.

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164