Informasjon til våre besøkende: Nemi Nordvest er ikke lengre agent for Nemi Forsikring.
Du er her: Hjem » Forsikring » Finanstilsynet med klarsignal til Gjensidige

Finanstilsynet med klarsignal til Gjensidige

image Finanstilsynet tilrår i brev til Finansdepartementet at det gis tillatelse til omdanning av Gjensidige Forsikring BA til allmennaksjeselskap og til omdanning av Gjensidigestiftelsen til finansstiftelse.

Gjensidige Forsikring vedtok omdanning på generalforsamling 23. april i år og søkte i brev av 27. april 2010 om de tillatelser som nå er anbefalt.

Klar for børsnotering
Det har lenge vært klart at Gjensidige har ønsket å komme seg på børs, og de varslet tidligere i år at de har satt som mål å komme seg på børs andre halvdel av 2010, de virker å være et steg nærmere sin målsettning nå.

Selskapet har brukt lang tid på å forberede børsnotering, men på grunn av finanskrisen måtte de utsette den planlagte børsnoteringen i januar 2008.

Endret selskapsstruktur
For å få selskapet inn i hovedindeksen ønsket styret i Gjensidige å gjøre selskapet om til et aksjeselskap, det hadde ikke vært mulig om de hadde beholdt dagens selskapsstruktur. Finanstilsynet mener Gjensidige selv som må avgjøre hva som er den mest hensigsmessige selskapsform ut fra hvilken forretningsvirksomhet som drives.

Finanstilsynet foreslår overfor Finansdepartementet at det stilles vilkår om at Gjensidigestiftelsen til enhver tid skal eie mer enn 60 prosent av aksjene i det omdannede selskapet.

Kilde: Finanstilsynet

Om artikkelforfatter

Online marketing

Har jobbet i forsikringsbransjen i en årrekke og har erfaring fra både privat - og bedriftsforsikring. Er den som i all hovedsak skriver på bloggen til Nemi Nordvest.

Antall innlegg : 164

Kommentarer (1)

  • Anonymous

    Lurer på hva Helge Leiro Baastad mener om at Gjensidigestiftelsen skal eie 60% til evig tid?